Byg Sundt

Byg Sundt

  • Skimmelsvamp
  • Sundt indeklima
  • Ingen skadelige dampe
  • Bæredygtighed

down-arrow

Skimmelsvamp
Skimmelsvamp
HOLD DØREN LUKKET FOR SYGDOM OG SVAMP

Det er ikke alle gæster, der er lige velkomne i jeres nye hus. Ikke mindst er det vigtigt at undgå, at skimmelsvamp flytter med ind. Skimmelsvampen kommer nemlig aldrig alene. Den fører en masse dårligdomme med sig, der kan blive sejlivede plager i hverdagen.

Når du bygger med letbeton, undgår du at åbne døren på klem for astma, allergier og hovedpine mv. forårsaget af skimmelsvamp. Ganske enkelt fordi svampen kan gro fint på mange andre byggematerialer – bare ikke på letbeton.

Det skyldes, at letbeton består af naturlige og uorganiske materialer: Sand, vand, cement og brændt ler (de såkaldte leca-kugler). Ingen af disse materialer inviterer skimmelsvampen indenfor, fordi de i fællesskab afviser fugten ved hoveddøren.

Derfor er det let at sige nej til svamp. Du skal bare sige ja til letbeton.

Sundt indeklima
Sundt indeklima
Byg sundt så kan du bo sundt

Et sundt indeklima hænger tæt sammen med valget af materialer. Her er letbeton det oplagte valg. Den har nemlig mange fordele.

F.eks. har svampe og bakterier svært ved at overleve på betonen, fordi den er uorganisk.

Dit hus i letbeton bliver bygget af færdigstøbte elementer, så huset bliver lukket af for sne og regn meget hurtigt.

Fugt fører til dårligt indeklima. Tæt og tørt byggeri er en forudsætning for et sundt byggeri.

Det er ikke uden grund, at letbeton har fået Indeklimamærket
– en frivillig dansk mærkningsordning, der kun gives efter mange og grundige undersøgelser. De uvildige eksperter slår fast, at letbeton og et sundt indeklima hænger glimrende sammen, og at letbeton dermed er med til at skabe sunde rammer for dit hjem.

Du kan selv hjælpe til med sund fornuft ved at lufte grundigt og hyppigt ud og ved at vælge de rigtige materialer, når du skal male væggene.

Ved at vælge letbeton har du fra starten valgt at bygge sundt.
Det gør det lettere at bo sundt.

Ingen skadelige dampe
Ingen skadelige dampe
Byg dit hus uden usynlige fjender

Et godt indeklima bør man ikke tænke over. Det skal bare være der.

Indeklimaet er en vigtig del af den daglige trivsel i jeres nye hjem. Ikke mindst er det vigtigt, at den luft, I indånder, ikke gemmer på usynlige overraskelser.

Det hænger igen nøje sammen med, hvilke dampe, partikler og gasarter, huset afgiver. De værste af dem kan nemlig give allergi eller andre sygdomme, som forårsager træthed, hovedpine eller det, der er værre.

Her skal du vide, at letbeton er blevet nøje undersøgt af uvildige eks-
perter fra Teknologisk Institut. De har én klar konklusion: At letbeton ikke afgiver skadelige dampe eller gasarter, som er til risiko for dig og din families helbred.

Derfor giver letbeton dig god grund til at trække vejret frit.
Uden at skulle spekulere på det sunde indeklima.
Det er huset nemlig født med.

Bæredygtighed
Bæredygtighed
Byg for fremtiden Også den fælles

Letbeton består af rene naturmaterialer, men den er også god for naturen og miljøet på andre måder. Letbeton er nemlig også en genvej til lavere energiforbrug.

Det skyldes, at letbetonvægge akkumulerer varme og kulde og dermed mindsker energiforbruget. Letbetonen køler huset ned om sommeren og holder på varmen om vinteren – langt bedre end vægge af f.eks. gips eller træ.

Selvfølgelig skal dit hus være effektivt isoleret, men husets konstruktion kan også bidrage markant. Ikke bare til en lavere energiregning, men også til et markant lavere udslip af CO2 – nu og i mange årtier frem. Dermed får du et hjem, som ikke blot er effektivt, når det gælder energi. Det er også fordelagtigt for din bankkonto – og det er ikke mindst bæredygtigt i det store perspektiv.

For os måles bæredygtighed nemlig ikke kun på den enkelte
varmeregning.

Den måles også på, hvordan byggeriet påvirker vores fælles fremtid.